Herdenking Watersnoodramp

Stamboom Watersnoodramp

Vandaag 65 jaar geleden voltrok zich een ongekende ramp, bij de watersnoodramp van 1953 kwamen 1836 mensen om het leven. Grote delen van Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant liepen in de nacht van 1 februari onder water. De mensen waren geschokt en velen boden hulp en goederen. Mijn van oorsprong Zeeuwse oma die ten tijde van de ramp in Hilversum woonde, schonk het speelgoed van haar net 4 geworden zoontje (mijn vader) aan de slachtoffers.

Onder mijn directe voorouders zijn gelukkig geen slachtoffers te betreuren. Mijn oma en haar familie waren al voor de Tweede Wereldoorlog uit voorzorg naar Dordrecht verhuisd, waarna mijn oma met een Schiedammer trouwde en in Hilversum ging wonen. Helaas kwam te Dreischor een dochter van haar oudtante en naamgenoot Janna Bleijker om.

Als genealoog met Zeeuwse voorouders herdenk ik vandaag haar, Zegerina Kloote, en andere omgekomen (verre) familieleden. Met mijn onderzoek naar de families Kluit en de Roo zit ik de laatste tijd volop in Zeeland. Binnenkort hoop ik parentelen van deze families te plaatsen.

Reageer

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.